Is de USA een land dat vaak oorlogen voert? Maar waarom dan?

Helaas bestaat er oorlog in de wereld, het ene land doet er meer aan mee dan het andere land. Je kunt je vast indenken dat een groot land makkelijker een oorlog kan winnen dan een klein land. Om die reden wil niemand oorlog met een groot land. Denk er eens aan als je oorlog krijgt met de USA, dat is zo groot dat ze met de mensen die er zijn makkelijk een ander land plat kunnen gooien.

Voert de USA snel oorlog?

Het is niet zo dat de USA snel oorlog voert, wel is het zo dat de USA een sterk land is. Dit komt onder andere doordat ze groot zijn en dus veel geld hebben. Met veel geld kun je veel materiaal kopen en dus ook wapens en bijvoorbeeld raketten. Je kunt op die manier een stuk makkelijker oorlog voeren dan wanneer je geen geld hebt.

Waarom willen andere landen USA erbij betrekken?

Er zijn genoeg landen die willen USA aan hun kant krijgen als het over oorlog gaat. Een sterk land is altijd handig en meegenomen op het moment dat je oorlog voert, ze kunnen je dan helpen. Als je USA aan jouw kant hebt staan bij een oorlog sta je dus veel sterker dan wanneer je ze tegen jou hebt, samenwerken met USA kan ervoor zorgen dat je de oorlog kunt winnen. Uiteindelijk draait het daar allemaal om, met slecht materiaal zal je zeker geen oorlog gaan winnen.

Waarom wordt er oorlog gevoerd?

Oorlog is eigenlijk gewoon een machtsspelletje, de ene wil sterker zijn dan de andere en om dat te laten zien willen ze dingen vernietigen. Als er een land een bom op een ander land gooit dan wordt daar waarschijnlijk op gereageerd met een nog grotere bom. Zoals eerder genoemd, een machtsspelletje en daar wil je liever niet tussen zitten. Om ervoor te zorgen dat ze groter en sterker worden kan een land kijken of een groter land hen wil helpen, de USA is een groot land die zeker kan helpen in een oorlog. 

Waar zijn er oorlogen?

Er is altijd wel ergens op de wereld oorlog, dit is heel erg jammer want er gaat veel kapot en er vallen ook veel doden. Er zijn altijd wel oorlogen die niet ophouden, denk dan aan bijvoorbeeld Irak. In Irak is er nu al zolang oorlog dat je niet eens meer kunt bedenken wanneer het is begonnen, ook daar zijn er al heel erg veel mensen omgekomen en daar komen ook nog iedere dag mensen om. Oorlog zou niet mogen zijn, burgers worden de dupe van het machtsspelletje van de hogere raad.

Is de USA een land dat vaak oorlogen voert? Maar waarom dan?

Zwerfdieren in de oorlog

Het is niet zo dat er alleen mensen worden getroffen door de oorlog, ook dieren worden getroffen. Deze dieren komen dan zonder huis te zitten en komen op straat te zwerven. Op zoek naar eten en zonder dak boven hun hoofd zijn ze heel erg kwetsbaar. Er zijn gelukkig heel erg veel instanties die ervoor willen zorgen dat deze dieren een mooi en goed huisje krijgen.

Hoe werkt stichting verhuisdieren?

Stichting verhuisdieren wil een dier op een manier plaatsen zonder te veel gesleep. Ze willen dus voorkomen dat een diertje eerst in een asiel terecht komt voordat het naar een huisje toe gaat waar het kan blijven. Het levert onnodig veel stress op als het continu moet verhuizen en dat is dus wat stichting verhuisdieren wil voorkomen door een dier gelijk te plaatsen zonder tussenstop.

Wat kun je verwachten van een zwerfdiertje?

Als je een zwerfdiertje in huis neemt die uit de oorlog komt dan kun je ervan verwachten dat hij wat schrikachtig is. In het begin zal een diertje sowieso moeten wennen als hij net in huis is. Geef hem hier ook de tijd voor, je vormt hiermee zijn karakter en de band tussen jullie. Het is dus heel erg belangrijk dat je dit op de goede manier aanpakt.

Zwerfdieren in de oorlog

Hoe lang is het vliegen naar Amerika?

Amerika is een schitterend land om te bezoeken, helaas ligt het niet naast de deur. Je zult een flink stuk moeten reizen wil je er kunnen komen. Je zult met het vliegtuig moeten en dat wordt een lange zit. Maar na maar liefst een reis van gemiddeld 12 uur is dat het zeker waard.

Waar vertrek je vandaan?

Aangezien het een flink eind vliegen is wordt dat met een groot vliegtuig gedaan, die vertrekken vanaf Schiphol. Als je dus naar Amerika gaat vliegen dan zul je vliegen via Schiphol vertrek. Gelukkig kun je dan wel in één keer door zonder dat je hoeft te stoppen of over hoeft te stappen. Je kunt dus gaan zitten en ook blijven zitten, stapt in op Schiphol en stapt uit in Amerika.

Hoe boek je Schiphol vertrek?

Schiphol vertrek is best eenvoudig te boeken, je hoeft enkel maar aan te geven wanneer je naar Amerika wilt en dan komen er vanzelf vluchten uit. Je hoeft dan alleen maar te kiezen welke vlucht je neemt en het is geregeld. Als je dat allemaal teveel gedoe vindt dan kun je er ook voor kiezen om het via een reisbureau te boeken, je hebt dan nergens omkijken naar en toch een vlucht.

Hoe lang is het vliegen naar Amerika?

Facebook in Amerika anders dan in Nederland?

Je zou bijna denken dat alles in Amerika anders is, toch zijn er een hoop dingen hetzelfde. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld auto’s, een fiets maar ook het internet. Het internet is bijvoorbeeld niet anders dan dat je in Nederland hebt. Je maakt dus gebruik van internet en je zult dat in Amerika op dezelfde manier kunnen doen.

Is er Facebook in Amerika?

Net als in Nederland is er in Amerika ook Facebook, wel is het natuurlijk zo dat sommige instellingen anders zijn. Zo staat de Facebook taal anders ingesteld, die staat in Amerika op Amerikaans ingesteld. Dat is ook heel erg logisch want een Amerikaan gaat niks snappen van de Nederlandse taal. Als jij dus gebruik maakt van een Amerikaanse computer moet je of goed de taal spreken of het veranderen naar Nederlands.

Kun je Facebook verwijderen?

Als je wilt kun je Facebook verwijderen, je kunt dat heel makkelijk doen via de instellingen. Het is niet zo dat Facebook dan voorgoed is verwijderd, als je weer inlogt dan is je Facebook weer actief. Eigenlijk heeft Facebook dat best slim aangepakt, op die manier zullen ze niet zo snel een gebruiker kwijt raken omdat de kans groot is dat die gebruiker vaak weer terug komt.

Facebook in Amerika anders dan in Nederland?

Stroomstoringen in Nederland 

Als je last hebt van een stroomstoring dan kan dat heel erg lastig zijn. Het gebeurt altijd op een moment dat je het niet kunt gebruiken. Stroom heb je nodig om alles in huis te kunnen doen. Zonder stroom kun je niet eens meer douchen of genieten van een bakje thee.

Wat merk je van een stroomstoring?

Op het moment dat je een stroomstoring hebt kun je geen gebruik van elektriciteit. Ook wordt je douche niet warm en zul je vaak niet kunnen koken. Het kan ook gebeuren dat je een stroomstoring niet merkt, als je bijvoorbeeld slaapt of niet thuis bent. Als je dan thuis komt zie je aan bepaalde dingen dat de stroom eraf is geweest, daardoor zul je weten dat er een stroomstoring is geweest.

Hoe vind je een enexis storing?

Een storing is niet fijn maar er wordt per direct aan gewerkt het zo snel mogelijk op te lossen. Misschien heb je niet gelijk door dat het een storing is, je kunt dan uitzoeken of dit wel zo is. Als je bij enexis bent aangesloten kun je kijken bij enexis storing op de website, je kunt ook een belletje plegen zodat je een medewerker spreekt die je te woord kan staan.

Stroomstoringen in Nederland 

Hoe leef je met minder?

Het leven wordt heel erg snel een stuk duurder. Als je dus kunt besparen dan is dat heel erg mooi meegenomen. Er zijn veel manieren waarop je zou kunnen besparen, denk eens aan je eigen groenten en fruit telen. Je hoeft dan alleen maar je tuin te lopen om het te halen, en dat voor niets.

Hoe kun je besparen?

Je kunt heel erg makkelijk besparen door zuinig en eenvoudig te leven. Je kunt dit doen door je eigen producten te telen maar ook op andere manieren. Gooi bijvoorbeeld dingen niet zomaar weg maar probeer er nogmaals gebruik van te maken. Denk dan aan bijvoorbeeld eten maar ook aan herbruikbare dingen zoals flesjes of bakjes. Als je restjes eten bewaard kun je daar al makkelijk een nieuwe maaltijd van maken.

Hoe kun je eenvoudig leven?

Eenvoudig leven is niet moeilijk, het is eigenlijk gewoon back to basic en dat heeft ook wel wat. Als je naar je eigen tuin loopt en je pakt daar eigen groente vandaan dan geeft dat toch wel een fijn gevoel. Je kunt daar ook nog eens lekker van eten, met eenvoudig leven recepten kun je heel erg lekker eten. Het begin kan dan misschien even lastig zijn maar het went heel erg snel.

Hoe leef je met minder?

Kun je controleren of nieuws echt is? 

Er wordt veel nieuws op de wereld gebracht, soms dan wordt er nieuws naar buiten gebracht waarvan je denkt dat het onmogelijk is. Je kunt heel erg makkelijk controleren of nieuws echt is of dat het nep nieuws is. Op die manier kun je zelf bepalen wat je ermee doet. Het kan zijn dat het je trekt maar het kan ook zijn dat het je niets uitmaakt.

Hoe controleer je het nieuws?

Als er nieuws naar buiten wordt gebracht waar je aan twijfelt dan kun je dat controleren. Als het echt belangrijk nieuws is en ook nog echt waar dan kun je kijken op andere nieuwssites. Als het nepnieuws is dan zal het niet op een andere site staan. Als het dus op andere nieuwssites staat kun je ervan uit gaan dat het nieuws echt waar is.

Hoe weet je of het nepnieuws is?

Vaak weet je zelf ook wel een beetje of het echt of nep nieuws is, je twijfelt dan gelijk al en dat is meestal al een teken. Soms is het nieuws zo ongeloofwaardig dat je het niet wilt en kunt geloven. Er zijn zelfs sites waar alleen maar nepnieuws wordt uitgebracht, meestal zijn dat wel nieuwsberichten waarvan je al gelijk weet dat ze nep zijn. 

Kun je controleren of nieuws echt is? 

Misdaad online

Er gebeuren vreselijke dingen in de wereld, dingen die je liever niet meemaakt. Deze dingen die komen uiteraard in het nieuws. Je kunt die meestal vinden op speciale sites, op een crimesite bijvoorbeeld. Je kunt daar alle misdaden vinden die zijn gepleegd en in het nieuws zijn gekomen of nog komen.

Wat is een crimesite?

Op een crimesite wordt alle nieuws geplaatst wat te maken heeft met misdaad. Dit kan gaan om een liquidatie in de onderwereld maar ook over een oorlog. Als jij zulk nieuws interessant vindt dan kun jij daar dus kijken, je zult daar al het nieuws vinden wat je wilt zien. Als je het goed volgt dan kun je vaak ook nog de processen volgen die er kunnen komen.

Wanneer wordt nieuws misdaad nieuws?

Je hebt verschillende soorten nieuws, je hebt het algemene nieuws maar je kunt ook misdaadnieuws hebben. Als er bijvoorbeeld iemand vermoord is dan is dat misdaad nieuws, het maakt dan niet uit door wie of op wat voor manier die persoon is vermoord. Vermoorden is een misdaad dus dat wordt dan automatisch op misdaadnieuws gegooid. Sommige mensen die volgen dit nieuws op de voet, dan is een crimesite de plaats om dit te volgen.

Misdaad online